Cannelloni po katalánsku - recept cpt. Cooka
5 porcí:  25 dkg cannelloni, 30 dkg libového telecího masa, 1  kuřecí prsíčko, 1  jehněčí mozeček (ke zjemnění náplně), 5 dkg domácí šunky, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 5 dkg procezených rajčat, 1/2  cibule, 1 sklenka sherry, 5 dkg parmazánu nebo gruyéru, máslo, sůl, mletý pepř,

Bešamelová omáčka: 2.5 dkg másla, 2.5 dkg hladké mouky, 1/4 l mléka

V kastrolu osmahneme na másle a oleji nakrájené telecí maso a kuřecí prsíčka. Potom přidáme šunku, nakrájenou na proužky, a nakonec mozeček, pokrájený na kousky, předvařený a odblaněný. Obsah pokropíme sherry a když se odpaří, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a necháme povařit asi půl hodiny. Stáhneme z ohně a počkáme, až se trochu ochladí. Potom na prkénku pokrájíme a ponecháme na náplň.
Čtverečky cannelloni dáme vařit zvlášť ve vydatném množství osolené vody podle instrukcí na obalu. Když jsou odkapané a vychladlé, rozetřeme na každý čtvereček 2 lžíce náplně. Sbalíme náplň do trubiček z jednotlivých čtverečků jako do palačinek a uložíme cannelloni vedle sebe do řady na pekáči, vymazaném máslem. Navrch rozetřeme vrstvu bešamelové omáčky, posypeme strouhaným sýrem a nakonec přidáme několik malých plátků másla, rozložených po celém povrchu.
Pekáč vložíme do rozpálené trouby a vyjmeme, když jsou cannelloni pečené dozlatova (přibližně 20 min. při 180°C). Podáváme buď v tomtéž pekáči, anebo na jednotlivých vyhřátých talířích.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka