Domácí kakaové nudle - recept cpt. Cooka
4 porce:  15 dkg hrubé mouky, 10 g kakaa, 1  vejce, 1 lžíce vody
Na vál prosijeme odváženou mouku s kakovým práškem a uděláme do ní důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme vodu. Těsto začneme začneme zpracovávat nejdříve nožem, teprve až se nám suroviny spojí, pracujeme rukama. Těsto důkladně dlaněmi prohněteme, až je hladké, pružné a nechytá se válu. Těsto připravované z více vajec rozdělíme pro další přípravu na několik bochánků. Bochánek rozválíme od středu na pomoučeném vále válečkem na tenkou, stejnoměrně silnou placku. Během válení těsto několikrát obrátíme. Hotové placky sušíme na utěrce.
Proschlou placku, která se neláme a při krájení se nelepí k sobě, rozkrojíme ostrým nožem na poloviny. Obě části na sebe položíme a krájíme na pruhy potřebné délky. Šířku těstovin zvolíme podle potřeby.
Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody. Na 100 g těstoviny počítáme asi 1 litr vody a 10 g soli. Čerstvé těstoviny vaříme 4-5 minut, sušené podle velikosti i 10-20 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka