Krabí čínská polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.5 l kuřecího vývaru, 5 dkg sušených hub, 3 lžíce škrobové moučky, 1 dl vody, 2 lžíce sherry, 1 lžička oleje, 1  vejce, 20 dkg krabího masa, 8  jarních cibulek nakrájených nadrobno, 2  bílky, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky mletého zázvoru
Houby necháme 10 minut nabobtnat v horké vodě, zcedíme a nakrájíme na malé kousky. V misce smícháme Solamyl, 4 lžíce vody, sherry a sójovou omáčku a dobře promícháme. Na malé pánvičce rozpálíme olej, na pánev nalijeme ušlehané vejce a vytvoříme omeletu. Omeletu otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Hotovou omeletu vyndáme a nakrájíme na tenké proužky. Do hrnce dáme vývar, přivedeme k varu, přidáme houby, krabí maso, nakrájenou omeletu, zázvor a zelené cibulky. Do vařící se polévky pomalu nalijeme směs Solamylu, zamícháme. V misce rozšleháme bílky ve 2 lžících vody a vaječnou směs pomalu nakapeme do polévky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka