Karbonářské makaróny - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg rýhovaných makarónů, 20 dkg anglické slaniny, 5 dkg másla, 3  vejce, 5 dkg strouhaného parmazánu, sůl, celý pepř
Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vařící vody, trochu osolené, a po dobu vaření ji občas zamícháme. Zatímco se těstovina vaří, rozšleháme vajíčka s troškou soli, špetkou pepře a 2 lžícemi strouhaného sýra. Odstavíme stranou.
V pánvičce osmažíme na másle anglickou slaninu pokrájenou na tenké proužky a mícháme, aby se zbarvily stejnoměrně do zlatova. Stáhneme z ohně a odstavíme stranou.
Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat (ne příliš), vhodíme znovu do hrnce na vaření a dáme na mírný oheň. Těstovinu zalijeme rozšlehanými vejci a hned zamícháme, aby se vejce stejnoměrně rozložila dřív, než se srazí. Pak přidáme anglickou slaninu a opět zamícháme. Stáhneme z ohně, vhodíme těstovinu do mísy a posypeme ji čerstvě umletým černým pepřem a strouhaným sýrem. Hned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka