Makaróny gratinované à la Boni - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg makarónů nebo makaronetek, 50 dkg rajské omáčky s mletým masem, 1/2 l bešamelové omáčky, 5 dkg másla, 10 dkg strouhaného parmazánu
Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji hned okapat (neochlazovat), ochutíme rajskou omáčkou a polovičním množstvím strouhaného sýra.
Do pekáče, vymazaného máslem, vložíme půlku makaronetek, trochu je zalijeme bešamelovou omáčkou (nepromíchávat), přidáme zbylé makaronetky a navrch rozestřeme zbylou bešamelovou omáčku. Posypeme strouhaným sýrem a po celém povrchu rozestřeme drobné plátky másla. Vložíme do trouby a vyndáme, když začnou být lehce gratinované. Podáváme v téže míse, strouhaný sýr zvlášť.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka