Makaróny na whisky - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg rýhovaných makarónů, 20 dkg libové slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 kg loupaných přírodních rajčat, 2 stroužky česneku, 1 sklenka whisky, 1 snítka bazalky, sůl, mletý pepř
Rozkrájíme stroužky česneku na kousíčky a naložíme je do sklenky whisky. V kastrolu osmahneme na oleji slaninu nakrájenou na nudličky. Pak přidáme přecezenou whisky (bez kousků česneku). Když se whisky vypaří, přidáme rozmačkaná, přecezená rajčata bez semínek. Osolíme a opepříme. Necháme povařit na mírném ohni asi dvacet minut a občas během vaření hmotu zamícháme.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji hned okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Podáváme teplé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka