Makaróny s langustou - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg makarónů nebo makaronetek, 2 syrové langusty, 10 dkg másla, 2 sklenky sherry, 2 dl smetany nebo tekuté šlehačky, 1/2 lžíce mleté papriky, 1 malá cibule, 1 snítka zelené petrželky, sůl, celý pepř
Langusty dobře umyjeme, podélně nařízneme ve spodní rosolovité části, oddělíme maso od krunýře a nakrájíme ho na medailónky. Medailónky z langusty dáme osmahnout na několik minut do kastrolu na polovičním množství připraveného másla. Když se osmahnou, stáhneme kastrol z ohně, necháme odkapat tuk, přidáme brandy a znovu postavíme na oheň. Když se brandy odpaří, přidáme smetanu a papriku. Dobře promícháme. Osolíme, přikryjeme kastrol pokličkou a necháme povařit na velmi mírném ohni několik minut. Kdyby hmota příliš zhoustla, přidáme trochu mléka.
Mezitím v kastrolu na zbylém množství másla zlehka osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Stáhneme z ohně a odstavíme.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a ochutíme zálivkou z másla a cibule. Pak přidáme langustí krém a dobře promícháme. Podáváme v hluboké míse, navrch posypeme čerstvou petrželkou (ustříhanou nůžkami) a přidáme několik celých bobulek růžového pepře.
(Pokud nám na to peněženka nestačí, nahradíme langustu kterýmikoliv jinými mořskými korýši, kteří zde chutnají také výtečné.)

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka