Makaróny s rokfórem - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg makarónů nebo makaronetek, 25 dkg rokfóru, 1 dl smetany nebo tekuté šlehačky, 5 dkg másla, sůl, bílý pepř
V hrnku ohřejeme na mírném ohni smetanu. Přidáme po troškách rokfór rozdělaný na kousky. Promícháme a prohněteme roztěrkou, dokud se sýr se smetanou dokonale nesmísí. Přidáme máslo nakrájené na kousíčky a mícháme, až se vytvoří lehký krém. V případě potřeby přidáme trošku mléka. Stáhneme z ohně a udržujeme teplé.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody slabě osolené a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do nahřáté hluboké mísy, ochutíme připraveným krémem a posypeme mletým pepřem. Hned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka