Makaróny se sépiemi - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg makarónů nebo makaronetek, 50 dkg sépií, 50 dkg dozrálých rajčat, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 5 lžic extra virgin olivového oleje, 1 snítka zelené petrželky, 1 sklenka suchého bílého vína, sůl, mletý pepř
Očistíme sépie a nakrájíme je na malé proužky. V kastrolu osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Vyjmeme česnek z kastrolu, když se začínají stroužky zbarvovat do zlatova. Přidáme sépie a několik minut je lehce smažíme, přitom je mícháme vařečkou. Skropíme bílým vínem a až se vypaří, přidáme rozmačkaná rajčata loupaná a bez semínek. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni, dokud sépie nejsou dobře uvařeny, v případě potřeby přilije malinko teplé vody.
Dáme vařit těstovinu do vroucí vody trochu osolené, a vaříme ji 'al dente'. Těstovinu necháme odkapat, ochutíme připravenou omáčkou a posypeme posekanou petrželkou. Podáváme horké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka