Masový nákyp s makaróny - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg makarónů nebo makaronetek, 5  kuřecích jater, 5  kuřecích prsíček, 2.5 dkg sušených hub, 10 dkg másla, 1 sklenka sherry, 40 dkg rajčat loupaných, 1  vejce, 3 lžíce strouhanky,  špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl, mletý pepř, parmazán nebo gruyére
V kastrolu osmahneme na polovičním množství másla jatérka a prsíčka, nakrájená na kostičky. Pak přidáme pokrájené houby, předem namočené ve vlažné vodě. Přelijeme sherry a když se odpaří, přidáme rozmačkaná rajčata. Osolíme, opepříme a přidáme vůni špetkou strouhaného muškátového ořechu. Necháme povařit na mírném ohni asi půl hodiny.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a ochutíme připravenou omáčkou.
Vymažeme pekáč zbylým máslem a její dno vysypeme strouhankou. Strouhanku stejnoměrně přelijeme rozšlehaným vejcem. Ochucenou těstovinu vhodíme do pekáče, přikryjeme ji alobalem a vložíme do trouby asi na půl hodiny. Vyjmeme z trouby, necháme chvíli ležet a pak obsah překlopíme do servírovací mísy. Strouhaný sýr podáváme zvlášť, aby mohl být přidán podle chuti.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka