Milánská vejce - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vejce, ocet, sůl, 30 dkg makarónů, 15 dkg uzeného masa nebo měkkého salámu, 15 dkg čedaru, 3 lžíce rajčatového protlaku, 8 dkg másla, 2 dkg hladké mouky, 2 dl smetany, 1  žloutek, 1 lžíce mléka
Makaróny uvaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáme nakrájené uzené maso nebo salám, třetinu strouhaného čedaru, sůl a rajčatový protlak, osmažené na kousku másla, promícháme a rozetřeme do máslem vymazané ohnivzdorné mísy. Vejce rozklepneme do vařící osolené a okyselené vody a vaříme zvolna asi 2,5 minuty, pak je drátěnou naběračkou vyjmeme, krátce ponoříme do studené vody a urovnáme na makaróny. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme smetanou a za stálého míchání dobře provaříme. Necháme trochu prochladnout, osolíme, vmícháme žloutek rozmíchaný s mlékem a další třetinu strouhaného čedaru a přelijeme přes vejce. Posypeme zbylým strouhaným čedarem, pokapeme máslem a zapečeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka