Motýlky podle carevny Kaťušky - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg těstovin - středně velkých vaječných „motýlků“, 20 dkg plátků uzeného lososa, 1 sklenka kaviáru, 2 l smetany nebo tekuté šlehačky, 1/2  citrónu, sůl, několik kuliček růžového celého pepře
Protlačíme lisovacím strojkem půlku lososa, vhodíme do hluboké mísy a promícháme s teplou šlehačkou. Osolíme a odstavíme.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do mísy s lososovým krémem. Zlehka promícháme.
Přendáme na předem vyhřátý servírovací podnos, přidáme zbylého lososa, nakrájeného na proužky, a ozdobíme pokrm kaviárem, několika zrny růžového pepře (zelený pepř v octu z červeného vína) a několika kolečky citrónu. Podáváme teplé.
Poznámka - tento pokrm je výtečný a chutný i s vaječnými spirálkami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka