Námořnické špagety - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg špaget, 5 solených ančoviček, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 50 dkg dozrálých rajčat, 3 stroužky česneku, 1 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Odsolíme ančovičky, zbavíme kostí a nakrájíme je na větší kousky. Lehce je osmažíme v širokém kastrolu s pokrájenými stroužky česneku. Když se česnek začíná barvit do zlatova, přidáme rajčata. Vaříme několik minut na pomalém ohni. Než stáhneme z ohně, přidáme pepř podle chuti.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vařící vody, lehce osolené, a po dobu vaření ji občas zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente'), necháme ji odkapat, vhodíme do kastrolu s omáčkou a zamícháme, aby získala tu správnou chuť. Pokrm dáme na servírovací mísu a vydatně ho posypeme posekanou petrželkou. Podáváme teplé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka