Nudle se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg nudlí - čínských vaječných nebo domácích, 25 dkg syrových kuřecích prsíček, 1 lžička mletého zázvoru nebo dvojnásobek celého, 2  cibule, 2 stroužky česneku, 1  mrkev, 15 dkg čínského zelí, 6  aromatických hub nebo sušených hřibů, olej na smažení,

Omáčka: 8 lžic sójové omáčky, 4 lžíce sherry, 1 lžička moučkového cukru, 1 špetka soli

Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody a pak v té vodě 25 minut vaříme. Vyjmeme a odřízneme třeně, kloboučky nakrájíme na proužky. Cibuli oloupáme a nakrájíme na plátky. Zelí omyjeme, osušíme na nakrájíme na proužky. Mrkev oškrábeme, umyjeme a nakrájíme na kolečka. Česnek a zázvor oloupáme a usekáme nadrobno. Všechno spolu pečlivě promícháme.
Kuřecí prsíčka zbavíme kůže a maso nakrájíme na plátky. Nudle vaříme v osolené vodě 5 minut. Scedíme, vložíme do hluboké misky a dáme do tepla. Na rozpáleném oleji smažíme 1 minutu mrkev, vyjmeme, necháme nad pánví okapat a do oleje vložíme zelí. Po 1 minutě vyjmeme a rovněž necháme okapat. V témž oleji smažíme 1 minutu nakrájené houby. Pak přidáme cibuli, česnek a zázvor. Za stálého míchání 1 minutu smažíme. Přilijeme omáčku, osmaženou mrkev a zelí, nakrájené kuřecí maso a za stálého míchání ještě 2 minuty smažíme.
Nudle smícháme s osmaženým masem a zeleninou. Podáváme horké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka