Krém z kuřat - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1  kuře, 3 l vody, 10 dkg kořenové zeleniny, 3 dkg cibule, 2 g celého pepře, sůl, 1 špetka muškátového květu, 10 dkg másla, 8 dkg hladké mouky, 1  žloutek, 1/4 l smetany, 3 dkg másla, 2  žemle, zelená petrželka
Kuře mírně vaříme se solí a s celým pepřem, před dovařením přidáme zeleninu a cibuli. Z poloviny másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, přidáme do ní mletý květ a pak ji zalejeme procezeným vývarem z uvařeného kuřete a ze zeleniny. Jíšku v polévce metlou dobře rozšleháme a povaříme asi půl hodiny. Před koncem varu přidáme polovinu smetany a po dalším povaření procedíme polévku přes jemné síto. Kuře vykostíme, maso několikrát umeleme na strojku, abychom dostali jemnou směs, kterou vmícháme do polévky a ještě dobře povaříme. Hotovou polévku zjemníme zbylým máslem, žloutkem a smetanou. Polévku podáváme s osmaženou na nudličky nakrájenou houskou a se sekanou zelenou petrželí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka