Pikantní špagety po sicilsku - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg špaget, 5 solených ančoviček, 5 dkg másla, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 2 stroužky česneku, 25 dkg dozrálých rajčat, 10  černých oliv, 1 lžička malých kaparů, 1 malá feferonka, 1 snítka zelené petrželky, 1 špetka dobromysli, sůl, mletý pepř
Ančovičky zbavíme soli pod proudem vody z vodovodu, odstraníme kosti a nakrájíme na kousky. V kastrolu osmahneme na oleji a másle na velmi mírném ohni česnek, pokrájený na kolečka. Pak přidáme ančovičky. Udržujeme velmi mírný oheň. Přidáme vypeckované černé olivy, kapary a dužninu z rajčat rozkrájenou na kousky. Necháme několik minut povařit. Než sundáme jídlo z ohně, osolíme, opepříme, přidáme feferonku, sekanou petrželku a špetku dobromysli.
Zvlášť dáme vařit těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, a vaříme ji tak dlouho, až je 'al dente'. Občas přitom těstovinu zamícháme.
Těstovinu necháme odkapat, dáme ji do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Hned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka