Špagety à la boscaiola (drvoštěpské) - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg špaget, 7.5 dkg libové slaniny, 10 dkg tuňáka v oleji, 20 dkg čerstvých hub, 1 stroužek česneku, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
V hliněném hrnci osmahneme na oleji rozetřený česnek a slaninu pokrájenou na nudličky. Když se česnek zbarví dozlatova, vyjmeme ho. Pak přidáme očištěné houby nakrájené na tenké plátky. Necháme vařit na mírném ohni asi deset minut a podlijeme troškou teplé vody, aby se obsah nevysušil. Ochutíme několika špetkami soli a pepře. Dříve než hrnec stáhneme z ohně, přidáme odkapaného tuňáka, rozdělaného na kousky. Dobře promícháme.
Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Podáváme hodně teplé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka