Špagety à la Carmen - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg špaget, 20 dkg tuňáka v oleji, 5  sardelových řezů v oleji, 10  oliv plněných paprikou, 1 lžíce kaparů, 40 dkg čerstvých rajčat, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, dobromysl
K přípravě omáčky je zapotřebí dvou kastrolů. Do jednoho dáme vařit pokrájenou dužinu z oloupaných a pokrájených rajčat s polovičním množstvím oleje a s česnekem nakrájeným na kolečka, bez předchozího osmahnutí. Osolíme, opepříme, přidáme dobromysl a necháme povařit na mírném ohni asi deset minut.
Ve druhém kastrolu zahřejeme na velmi mírném ohni zbylý olej, přidáme sardele a zamícháme je tak, aby se brzo rozpadly. Pak přidáme tuňáka rozdělaného na kousky, olivy překrojené napůl a kapary. Zamícháme a necháme několik minut, aby obsah dostal tu správnou chuť. Stáhneme z ohně a směs nalijeme do kastrolu s rajskou omáčkou. Necháme společně vařit asi pět minut. Přidáme sůl a pepř a stáhneme z ohně.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vařící vody, trochu osolené, a po dobu vaření ji občas zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji odkapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Podáváme teplé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka