Špagety à la kytara s drůbežími jatérky - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg vaječných špaget, 10  kuřecích jater, 2.5 dkg másla, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1  cibule, 1  mrkev, 1 snítka křehké celerové natě, 1 sklenka madeiry nebo sherry, 2 lžíce rajčatového protlaku (nebo procezených rajčat), 5 dkg parmazánu, sůl, mletý pepř
V kastrolu osmahneme na oleji a másle jemně posekanou zeleninu. Když cibule začne dostávat nazlátlou barvu, přidáme jatérka nakrájená na kousíčky. Osolíme, opepříme a svlažíme madeirou nebo brandy. Když se odpaří, přidáme rajský protlak, zředěný trochou teplé vody. Vaříme na mírném ohni asi dvacet minut, stáhneme z ohně a odstavíme.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji hned okapat, hodíme do servírovací mísy a ochutíme teplou omáčkou s jatérky. Podáváme hned, strouhaný sýr zvlášť.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka