Špagety na karí - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg špaget, 7.5 dkg čerstvého másla, 5 dkg parmazánu nebo gruyéru, 2 dl šlehačky nebo tekuté smetany, 1 lžička karí koření, sůl, bílý pepř
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme.
Zatímco se těstovina vaří, rozšleháme smetanu s karí, přidáme strouhaný sýr a zamícháme. Vlijeme do kastrolu a dáme ohřát na velmi mírném ohni tak, aby hmota nedospěla k varu. Stáhneme z ohně a dáme stranou.
Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a vhodíme do servírovací mísy. Ochutíme nejprve rozpuštěným máslem a pak přidáme připravenou smetanu s karí. Dobře promícháme a posypeme čerstvě umletým bílým pepřem. Podáváme horké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka