Špagety s čerstvými rajčaty - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg špaget, 5 čerstvých zralých tvrdých rajčat, 5 dkg vypeckovaných zelených oliv, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/4  cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička dobromysli, 1 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Omáčku připravíme 4 - 5 hodin předem a uchováme v chladničce nebo někde v chladnu: Nakrájíme na kousky dužinu z rajčat, cibuli a česnek, pokrájíme olivy na kolečka. Vložíme do malé mísy, přidáme dobromysl a posekanou petrželku, lžičku soli a několik špetek pepře. Dobře promícháme. Polijeme olejem a dáme stranou.
Před jídlem dáme těstovinu vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), ocedíme ji a propláchneme studenou vodou. Pak těstovinu vložíme do servírovací mísy a ochutíme ji připravenou studenou omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka