Kuřecí čínská polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.5 l vody, 50 dkg kuřete nakrájeného na kousky, 1  cibule nakrájená na kolečka, 1  zázvor nakrájený na tenké plátky, 6 kuliček celého pepře, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, 8 zelených jarních cibulek, 10 dkg kukuřice, 2  bujóny (masox), 1/2 lžičky mletého zázvoru, 3 lžíce škrobové moučky, 2  bílky, 2 plátky šunky nakrájené na proužky, sůl, mletý pepř
V hrnci smícháme vodu, kousky kuřecího masa, cibuli, nakrájený zázvor, kuličky pepře, petrželku a trochu soli. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, plamen snížíme na mírný a vaříme 90 minut. Polévku přecedíme, maso nakrájíme na malé kousky, 4 cibulky nakrájíme nadrobno. Nakrájené cibulky, masox, pepř, mletý zázvor a zbytek soli přidáme do polévky a opět přivedeme k varu. Mezitím si v misce rozmícháme Solamyl v trošce vody a vzniklou směs pomalu vmícháme do polévky. Vaječné bílky ušleháme s troškou vody a pomalu je po kapkách nakapeme do polévky. Přidáme kuřecí maso, nakrájenou šunku a zbytek zelených cibulek, prohřejeme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka