Špagety s lososem - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg vaječných špaget, 20 dkg uzeného lososa, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  citrónu, sůl, bílý pepř, několik kuliček růžového celého pepře
Protlačíme lisovacím strojkem půlku lososa, vhodíme do servírovací mísy, přidáme syrový olej, několik kapek citrónové šťávy a špetku bílého pepře (k přípravě lososového krému může být olej nahrazen máslem).
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do hluboké mísy s lososovým krémem a dobře promícháme. Ozdobíme zbylým množstvím lososa, nakrájeným na proužky, a několika bobulemi růžového pepře. Podáváme teplé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka