Kuřecí polévka s houbami - recept cpt. Cooka
4 porce:  1.2 l kuřecího vývaru, 15 dkg uvařených kuřecích prsíček, 4  aromatické houby nebo sušené hřiby, 15 dkg nudlí čínských nebo domácích vaječných, 3 lžíce sherry, 2 lžíce posekané zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody a pak v té vodě 25 minut vaříme. Vyjmeme, necháme okapat a odřízneme třeně. Kuřecí prsíčka sloupneme z kůže a pokrájíme na tenké plátky. Nudle vaříme v osolené vodě 5 minut. Scedíme, dáme do hluboké misky a uchováme v teple.
Vývar přivedeme do varu, přidáme kuřecí maso a houby. Na mírném ohni vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme a promícháme. Vlejeme sherry, znovu zamícháme a stáhneme z plotny. Polévku podáváme s nudlemi, posypanou zelenou petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka