Taglierini s čerstvými boby - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg těstovin taglierini, 30 dkg čerstvých bobů, 10 dkg domácí šunky, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1  hlávkový salát - srdíčko, 2 lístky máty peprné, 1/4 l masového vývaru, sůl, mletý pepř
V kastrolu osmahneme na oleji nakrájenou cibuli. Když začne dostávat nazlátlou barvu, přidáme boby a pokrájený hlávkový salát. Mícháme, aby se vše osmahlo rovnoměrně a pak přidáme masový vývar. Než kastrol stáhneme z ohně, přidáme šunku nakrájenou na proužky. Osolíme, opepříme a přidáme posekanou mátu. Hmotu dobře promícháme, aby dostala tu správnou chuť.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do hluboké mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Podáváme teplé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka