Taglierini s hráškem - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg těstovin taglierini, 30 dkg zeleného hrášku (čerstvý nebo mražený), 15 dkg šunky v jednom plátku, 7.5 dkg másla, 1 šťavnatá cibule, 2 lžíce smetany, 1 snítka zelené petrželky, 1/2 lžičky moučkového cukru, sůl, mletý pepř
V kastrolu osmahneme na másle posekanou cibulku. Pak přidáme šunku nakrájenou na proužky. Když šunka dostane správnou barvu, vhodíme do kastrolu hrášek a zlehka zamícháme vařečkou. Přidáme sklenici teplé vody s cukrem. Kastrol přikryjeme pokličkou a necháme povařit na mírném ohni asi patnáct minut. Občas při vaření obsah zamícháme. Na konci vaření pokrm osolíme a opepříme. Přidáme posekanou petrželku a smetanu. Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a smícháme s připraveným hráškem, který jsme udržovali teplý. Pak pokrm podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka