Taglierini s masovými knedlíčky mignon - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg těstovin taglierini, 3 dkg másla, 3 dkg vepřového sádla, 1 lžíce extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 50 dkg dozrálých rajčat, 25 dkg libového telecího masa, 1  kuřecí játra, 1  kuřecí droby, 1  vejce, hladká mouka, 1 strouhaný parmazán, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, olej na smažení knedlíčků
Umeleme maso a důkladně očištěné kuřecí drůbky. Smícháme s vajíčkem, přidáme lžíci strouhaného parmezánu, několik špetek soli, muškátový ořech a pepř. Dobře promícháme. Pak uhněteme drobné knedlíčky, obalíme je v mouce a usmažíme na oleji. V kastrolu podusíme na sádle, oleji a másle nakrájenou cibuli. Přidáme rozmačkaná rajčata (bez slupky a semínek). Osolíme, opepříme a vaříme asi patnáct minut. Ke konci vaření vhodíme knedlíčky a necháme je trochu povařit v omáčce.
Zvlášť dáme vařit těstovinu do vroucí vody, trochu osolené, a vaříme ji 'al dente'. Když je hotová, rychle ji necháme odkapat, vhodíme je do servírovací mísy a ochutíme omáčkou a knedlíčky. Těstovinu a strouhaný sýr podáváme zvlášť.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka