Taglierini s telecím ragú - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg vaječných těstovin taglierini, 50 dkg odkostěného telecího hrudí, 50 dkg rajčat dozrálých na omáčku, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1  cibule, 1  mrkev, 1 snítka celerové natě, 1/2 sklenky suchého bílého vína, 1 snítka bazalky, 1 snítka zelené petrželky, 5 dkg parmazánu strouhaného (nebo gruyéru či ementálu), sůl, mletý pepř, muškátový oříšek
Pokrájíme maso na malé kousky a okořeníme. Pak je osmahneme na oleji. Maso obracíme, aby se osmahlo dozlatova stejnoměrně. Přidáme cibuli, mrkev a celer pokrájené nadrobno. Když cibule začne dostávat nazlátlou barvu, přilijeme víno. Jakmile se víno odpaří, přidáme rajčata. Necháme povařit asi půl hodiny na mírném ohni. Osolíme, přidáme špetku strouhaného muškátového ořechu, vonné byliny, nakrájené nadrobno, a stáhneme z ohně.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě. osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), hned ji necháme okapat a vhodíme do servírovací mísy. Ochutíme pokrm strouhaným sýrem, pak přidáme horké ragú. Dobře promícháme a hned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka