Terina z makarónů a brokolice - recept cpt. Cooka
8 porcí:  25 dkg makarónů, 1 kg brokolice, sůl, 25 dkg smetany, 3  vejce, bazalka, 10 dkg strouhaná goudy, mletý pepř, mletá paprika
Makaróny uvaříme a scedíme. Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky, blanšírujeme ve slané vodě 2 minuty. Třetinu brokolice rozmixujeme se smetanou a vmícháme vejce. Přidáme bazalku a goudu, okořeníme pepřem a paprikou. Troubu předehřejeme na 175°C. Do pekáče s papírem na pečení položíme 4 vrstvy makarónů, navrch rozložíme brokolici a zalijeme brokolicovou smetanou. Nakonec položíme vrstvu makarónů, vložíme do trouby a pečeme asi 35 min. Necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme na plátky. Podáváme s rajčatovou omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka