Těstoviny s houbovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  3 lžíce sušených hub, 3.5 dl vařící vody, 2  cibule nasekané nadrobno, 2 lžíce olivového oleje, 45 dkg čerstvých žampiónů, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce hladké mouky, 20 dkg špaget nebo jiných těstovin, 2.5 dl suchého červeného vína, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, mletý pepř, parmazán
Hříbky nasypeme do vroucí vody, přikryjeme a dáme na stranu. Těstoviny uvaříme podle návodu. Zatímco se vaří, osmahneme na oleji cibuli do zlatova. Přidáme žampióny nakrájené na plátky, majoránku a sůl. Za občasného míchání směs povaříme. Hříbky necháme odkapat a když jsou žampióny skoro hotové, tak je do směsi přidáme. Přidáme mouku, víno a sójovou omáčku. Směs za stálého míchání povaříme tak dlouho, až začne houstnout. Když je omáčka moc hustá, přidáme vodu či víno. Těstoviny necháme odkapat, přendáme na talíře, navrstvíme houbovou směs, posypeme parmazánem a čerstvě umletým pepřem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka