Twist s uzenkou - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg těstovin - twistu, 5 dkg uzenky, 1/4 l suchého bílého vína, 5 dkg másla, sůl, celý pepř
Oloupeme malé uzenky a nakrájíme je na nepříliš tenká kolečka. Vložíme je do kastrolu, přilijeme víno, přikryjeme pokličkou a povaříme na mírném ohni asi patnáct minut. Vaření je hotovo, když se víno úplně vypařilo a uzenky jsou zbarveny do zlatova.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vařící vody, trochu osolené, a po dobu vaření ji občas zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), vhodíme do servírovací mísy, ochutíme máslem a rozmačkaným nebo mletým pepřem. Přidáme uzenku se šťávou a dobře promícháme. Podáváme teplé.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka