Zapečené nudle se žampióny a hráškem - recept cpt. Cooka
4 porce:  35 dkg čerstvých červených nudlí, 15 dkg čerstvých žampiónů, 10 dkg mraženého hrášku, 2 dkg tuku, 1.5 dl šlehačky, 2  vejce, sůl, kmín
Připravíme si potřebné množství červených nudlí širokých asi 1 cm (viz recept 'Domácí červené nudle') a uvaříme je. Uvařené nudle slijeme a dáme do mísy.
Zmrazený hrášek zalijeme vodou a vaříme jej 5 min. Před jeho dovařením vodu osolíme. Hotový hrášek slijeme a přidáme k nudlím. Čerstvé žampióny očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do pánve s rozpáleným tukem, osolíme, okořeníme mletým kmínem a pod pokličkou dusíme 10 minut. Hotové žampióny přidáme k nudlím s hráškem, vše zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali vejce, osolíme a dobře promícháme. Takto připravené nudle vložíme do tukem vymazané zapékací misky a v předehřáté troubě je zapečeme 10 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka