Zelené těstoviny s omáčkou se šunkou a hráškem - recept cpt. Cooka
4 porce:  15 dkg šunky, 1 svazek cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 30 dkg mraženého zeleného hrášku, 50 dkg rajčatového pyré, dobromysl, bazalka, mletý pepř, sůl, 40 dkg zelených těstovin, 10 dkg kysané smetany, 20 dkg tvrdého sýra
Šunku nahrubo pokrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme. V horkém oleji podusíme cibulová kolečka s česnekem, poté přidáme nakrájenou šunku, hrášek a rajčatové pyré. Ochutíme oreganem a bazalkou. Vše povaříme na mírném ohni asi 20 minut.
Těstoviny uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody.
Do základu na omáčku se šunkou a hráškem přimícháme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme. Uvařené těstoviny propláchneme, slijeme a na nahřátých talířích podáváme přelité šunkovou omáčkou s hráškem. Každou porci posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka