Bramborový závin - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg brambor, 20 dkg hrubé mouky nebo napůl mouka a krupice, sůl, 2  vejce, tuk
Uvařené a oloupané, již studené brambory umeleme nebo nastrouháme a přidáme k nim na vále buď hrubou mouku, nebo raději polovinu mouky nahradíme krupicí. Osolíme, spojíme vejcem, trochou tuku a vypracujeme. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na tlustou placku, potřeme nádivkou, stočíme a vaříme v mokrém ubrousku 1 hodinu v páře.
Nadíváme:
a) dušenými houbami,
b) sekaným uzeným,
c) cibulkou osmaženou na slanině a smaženou houskou.
Dobrá sestava: Bramborový závin s uzeným masem a špenát nebo salát, v zimě salát z kysaného zelí nebo celerový.
Není-li závin plněn masem, podáme polévku s mlékem, vejcem nebo masem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka