Čínské houstičky vařené v páře - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg hladké mouky, 2 lžíce vepřového sádla škvařeného nebo rostlinného másla, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžička bílého vinného octa, 1.3 dl vody, 2 dkg kvasnic, 1/2 lžíce sezamového oleje,

Náplň: 25 dkg fazolové kaše, 4 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžička sezamového oleje

Mouku prosejeme, smícháme s cukrem a kvasnicemi, přidáme sádlo nebo tuk a vše ostrým nožem rozsekáme. Přidáme vodu smíchanou s octem a sezamovým olejem. Zaděláme tak, aby vzniklo pružné těsto. Přikryjeme a dáme na 30 minut do tepla kynout.
Všechny části náplně spojíme a pečlivě smícháme. Hotové těsto rozdělíme na stejné díly (4 na porci). Z nich vytvoříme nejprve kuličky a ty pak rozválíme na placičky asi 8 cm v průměru. Na každou položíme porci náplně. Kraje spojíme v jednom bodě a pečlivě slepíme. Vytvoříme kuličky. Hotové kuličky potřené sezamovým olejem vkládáme slepenou částí dolů do nádoby, kde se budou vařit v páře. Vaříme 20 minut. Podáváme horké. Můžeme připravit i bez náplně.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka