Královské paštičky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  lístkové těsto, 1 rozkvedlaný žloutek, 1/2 l masového vývaru, 25 dkg kuřecích prsíček, 1  bobkový list, 1  cibule, 2 dkg másla, 15 dkg žampiónů, 1 lžíce hladké mouky, 1/8 l smetany, sůl, 1  žloutek, bílý pepř, 1 lžička worcestrové omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy
Rozmražené těsto rozkrojíme na 8 čtverců 6x6 cm, střed vykrojíme, zbytky vyválíme a nakrájíme na 4 čtverce, na každý dáme 2 vykrojené, vnitřek a povrch potřeme žloutkem. Pečeme 5 minut, potom teplotu snížíme.
Maso, bobkový list a cibuli dáme do vroucího vývaru a vaříme 20 minut. Z másla a mouky uděláme jíšku, vmícháme vývar a omáčku vaříme až zhoustne. Houby rozkrájíme na čtvrtky, přidáme do omáčky a vaříme 5 minut. Přidáme maso nakrájené na kostičky. Smetanu a žloutek rozkvedláme, zamícháme do ragú, nevaříme. Ochutíme.
Paštičky naplníme ragú a servírujeme s řezy citrónu a worcestrovou omáčkou. Paštičky plněné ragú jsou klasickou specialitou mnoha mezinárodních kuchyní.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka