Masové taštičky Ťiao-C' - recept cpt. Cooka
4 porce:  

Náplň: 35 dkg mletého masa, 1  cibule, 1 lžíce desertního vína, 1/2 lžičky mletého zázvoru, badyán, glutasol, 5 dkg bambusových výhonků, sůl, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce vody, 1 lžička škrobové moučky, pálivá paprika,

Těsto: 40 dkg hladké mouky, 1 dl vody,

Omáčka: 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička rostlinného oleje, pálivá paprika, 2 lžíce vývaru, mletý zázvor, 2 stroužky česneku, 1 lžička octa

Nejprve připravíme z mouky a vody hladké tužší těsto. Dobře ho propracujeme a necháme asi půl hodiny odpočinout přikryté utěrkou.
Mezitím zpracujeme masovou náplň ze všech přísad. Nejprve smícháme mleté maso s drobně pokrájenou cibulí, bambusovými výhonky (nebo jinou zeleninou: zelí, paprika, celer) a pak s ostatními přísadami. Dobře prohněteme, podle potřeby osolíme a dochutíme pálivou paprikou. Masovou směs uložíme do chladu.
Z odpočatého těsta vyválíme tenkou placku jako na nudle. Sklenkou na vodu vykrajujeme kolečka. Na každé položíme lžičku masové náplně, přeložíme napůl a okraje taštičky důkladně stiskneme tak, aby se těsto dobře spojilo. Uzavřené plněné taštičky vložíme do vroucí vody a pomalu vaříme asi 10 minut. Pak je vybereme cedníkem na mísu, lehce pokropíme olejem nebo rozpuštěným sádlem a horké podáváme na míse spolu s omáčkou.
Taštičky pojídáme tak, že je máčíme v omáčce. Tu připravíme prošleháním všech přísad.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka