Minestrone (italská zeleninová polévka) - recept cpt. Cooka
6 porcí:  vývar z kostí, 6 dkg rýže, máslo, kořenová zelenina, kapusta, zelený hrášek, brambora, kuřecí játra a žaludek, špagety, houska, parmazán
Ve vývaru z kostí uvaříme rýži. Na másle podusíme různou zeleninu nakrájenou na kostky, jako kořenovou zeleninu, kapustu, hrášek, brambory i jiné druhy zeleniny, která je na trhu. Rovněž podusíme na kousky nakrájená kuřecí játra a žaludek. To vše smícháme s rýží a s trochou rozlámaných špagetů uvařených v osolené vodě. Polévku osolíme a opepříme. Podlijeme vývarem z kostí, ale jenom tolik, aby polévka byla hodně hustá. Pak ji krátce zavaříme a podáváme s osmaženou houskou a nastrouhaným parmezánem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka