Sambúsak - masové taštičky - recept cpt. Cooka
4 porce:  

Těsto: 1  vejce, 1 lžíce octa, 3 hrnečky hladké mouky, sůl,

Náplň: 1  cibule, 2 lžíce oleje, 30 dkg mletého masa, 1 lžička arabské směsi, 1 šálek sterilovaného hrášku nebo zelených fazolek, 1 lžička hladké mouky

Z přísad vypracujeme hladké a lehké těsto. Pod utěrkou necháme odležet asi 1/2 hodiny (nebo je nahradíme koupeným lístkovým těstem).
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme maso, arabskou směs koření (mletá sladká paprika, mletý římský kmín, chilli, sušený česnek a sůl) a opékáme, až maso změkne. Pak zamícháme okapaný hrášek, povaříme. Podle potřeby zahustíme moukou.
Těsto rozválíme nebo vytáhneme na co nejtenčí placku, rozkrájíme na pruhy a pak na čtverce, které naplníme nádivkou a přeložíme do trojúhelníku. Trojúhelníky dobře uzavřeme a smažíme v oleji nebo pečeme v troubě. Použijeme-li lístkové těsto, pak taštičky pečeme v troubě a svrchu posypeme sezamem nebo arabskou směsí.
Taštičky lze plnit i špenátem nebo mangoldem i květákem, cuketami či lilkem i bramborákovým těstem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka