Taštičky (čínské pirožky) - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg hladké mouky, 1 lžička moučkového cukru, 3 dl vody, 3.5 dkg kvasnic, olej na smažení,

Náplň: 30 dkg libového vepřového masa, 6  černých hub nebo sušených smržů, 1  cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce sezamového oleje, sůl, mletý pepř,

Omáčka: 2 lžíce medoviny, 6 lžic sójové omáčky, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce sherry

Kvasnice rozmícháme s cukrem ve 3 polévkových lžících vlažné vody. Na 30 minut odložíme. Pak přidáme mouku a zbytek vody a vypracujeme těsto. Dáme je na 2 hodiny na teplé místo kynout.
Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody a pak v té vodě 25 minut vaříme. Vyjmeme a odstraníme tvrdé části, zbytek usekáme nadrobno. Rovněž maso usekáme nadrobno. Cibuli a česnek oloupáme a usekáme nadroboučko. Všechno vložíme do rozpáleného oleje a 2 až 3 minuty smažíme. Stáhneme z plotny, přidáme sójovou omáčku a sezamový olej. Osolíme, opepříme a pečlivě promícháme. Spojíme a pečlivě promícháme všechny součásti omáčky.
Hotové těsto rozválíme na placku o síle 3 mm a z ní vykrájíme kolečka o průměru 7 cm. Na každé kolečko položíme lžičku nádivky. Pirožky spojíme tak, aby okraje vytvořily krček sáčku a nad nádivkou je stočíme tak silně, aby se nerozlepily. Smažíme na rozpáleném oleji nebo vaříme v páře.
Podáváme horké. Zvlášť podáváme omáčku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka