Moravská svatební polévka - recept cpt. Cooka
10 porcí:  50 dkg předního hovězího s kostí, 1/4  slepice, 1  mrkev, 1  petržel, 1/2  celeru, 1  cibule, 10 dkg domácích nudlí, nové koření, celý pepř, polévkové koření, sůl, zelená petrželka
Hovězí maso a slepici dáme vařit do vody. V průběhu vaření, když se vytváří pěna (což jsou sražené bílkoviny), ji na povrchu sbíráme lžicí, aby se polévka nezakalila. Není to však nutné. Asi po hodině vaření přidáme očištěnou zeleninu, nové koření, celý pepř a sůl. Když je obojí maso měkké, vývar přecedíme přes jemné sítko a zaváříme do něj játrové nočky. Na závěr přidáme do polévky obrané a nakrájené maso a předem uvařené a studenou vodou propláchnuté domácí nudle. Polévku dochutíme a doplníme najemno nasekanou zelenou petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka