Chřestový závin s holandskou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg zeleného chřestu, 40 dkg bílého chřestu, 10 dkg tučného tvarohu, 3 lžičky kukuřičného škrobu, 2 lžíce hladké mouky, 4  žloutky, sůl, mletý pepř, 25 dkg zmrazeného lístkového těsta, 3 dkg másla, 4 lžíce strouhanky
Chřest oloupeme, hlavičky povaříme 10 minut v osolené vodě. Výhonky nakrájíme na kousky, uvaříme doměkka, scedíme, rozmixujeme, smícháme s tvarohem, škrobem, moukou, žloutky, osolíme, opepříme a dáme vychladnout. Z těsta vyválíme plát, posypeme strouhankou, naneseme nádivku, aby zůstala 1/3 volná. Na povrch rozdělíme hlavičky a opatrně závin stočíme, potřeme máslem, dáme na plech, pečeme 60 minut při 180°C. Podáváme s holandskou omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka