Německá polévka - recept cpt. Cooka
6 porcí:  45 dkg těstovin, 22 dkg mletého vepřového masa, 22 dkg mletého hovězího masa, 1 lžíce nastrouhaného křenu, 3 lžíce čerstvé pažitky, 2 lžíce oleje, 2  cibule nasekané nadrobno, 1 lžička hořčice, 1 l hovězího vývaru, sůl, mletý pepř
Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme odkapat. Mezitím smícháme dohromady maso, křen, hořčici, petržel a koření. Dobře promícháme a uděláme malé kuličky, asi 2 cm v průměru. Na pánvičce rozpálíme polovinu oleje a na mírném plameni opečeme maso dohněda. Když je maso hotové, tak kuličky přendáme na papírový ubrousek a necháme odkapat. Ve větším hrnci rozpálíme zbytek oleje, plamen ztlumíme na střední a přidáme cibuli. Za stálého míchání cibuli osmahneme do zlatova. Přidáme vývar a masové kuličky, dobře promícháme a přivedeme k varu. Když se polévka začne vařit, zmírníme plamen na minimum a vaříme dalších 5 minut. Přidáme těstoviny, zamícháme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka