Lilková pizza s olivami - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg kynutého těsta, 60 dkg lilku, sůl, mletý pepř, 4 stroužky česneku, 1/8 l olivového oleje, 25 dkg rajčatového protlaku, 24 dkg kapie v oleji, 10 dkg másla, 15 dkg černých oliv, 1 lžíce provensálské směsi koření, 15 dkg strouhaného parmazánu
Připravíme si kynuté těsto (viz recept na základní těsto), rozválíme na vymaštěném plechu. Lilky nakrájíme na centimetrová kolečka, osolíme, necháme 30 minut stát. Česnek oloupeme a drobně posekáme. Lilek osušíme, opepříme a opečeme v oleji po obou stranách. Těsto potřeme protlakem, rozložíme lilky a mezi ně rozložíme na nudličky nakrájené papriky a olivy, posypeme vločkami másla, okořeníme a posypeme sýrem. Pečeme 35 minut při 200°C.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka