Pikantní sýrový koláč z kynutého těsta - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/8 l mléka, 2 dkg kvasnic,  špetka moučkového cukru, 25 dkg hladké mouky, 1  žloutek, 6 dkg másla,  trochu oleje,

Náplň: 20 dkg tvrdého sýra (ementálu, goudy), 4  rajčata, 1 krabička sardelových oček, sůl, mletý pepř,  trochu oleje

Z mléka, droždí, trochy cukru a hladké mouky připravíme kvásek. Když vzejde, zaděláme jím v míse mouku, přidáme ještě žloutek a vlahé máslo. Zpracujeme hladké těsto a po odpočinutí z něho vyválíme kolo, dáme je do dortové formy tak, aby těsto vyplnilo i okraj formy, tj. vytvořilo jakousi misku. Těsto necháme vykynout, pak je napůl upečeme. Uvnitř pomažeme těsto olejem, poklademe je tenkými plátky sýra, rajčat, proužky sardelí a navrchu je posolíme, opepříme a potřeme olejem. Koláč dáme dopéci do trouby. Podáváme horký k čaji nebo vínu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka