Pizza s brokolicí - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg rajčat, 25 dkg brokolice, 25 dkg květáku, 2 stroužky česneku, 10 dkg eidamu, sůl, dobromysl, zázvor, worcestrová omáčka, zelená petrželka, olej na potření těsta, tuk na vymazání plechu
Připravíme základní těsto na pizzu (viz 'Kynuté těsto na pizzu' nebo 'Těsto na pizzu s kypř. práškem'). Všechnu zeleninu důkladně omyjeme. Květák a brokolici rozdělíme na větší růžičky a vložíme do vařící vody a povaříme v mírně osolené vodě asi 5 minut. Vodu slijeme a zeleninu rozebereme na menší kousky. Rajčata nakrájíme na plátky. Česnek utřeme se solí a smícháme s oreganem a zázvorem. Sýr nastrouháme.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení vymažeme tukem. Vykynuté těsto přeneseme na pomoučený vál a vytvarujeme je do požadované velikosti a tloušťky. Potom těsto dáme na plech a potřeme olejem. Připravené těsto poklademe rajčaty, která potřeme ochuceným česnekem a pokapeme worcesterem. Na rajčata navrstvíme růžičky květáku a brokolice. Pečeme při stálé kontrole asi 20 minut. Před dopečením posypeme pizzu strouhaným sýrem, který necháme roztavit. Nakonec ji ozdobíme zelenou natí nebo sterilovanou kapií.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka