Chřestová omeleta se žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg chřestu, 20 dkg žampiónů,  špetka moučkového cukru, 3 dkg rostlinného tuku, 20 dkg grilovací klobásy, 2 lžíce smetany, 2 lžičky škrobové moučky rozmíchané ve vodě, 4  vejce, 1 lžíce mléka, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje, 1  citrón, zelená petrželka
Oloupaný chřest povaříme 20 minut v osolené vodě s cukrem. Žampióny nakrájíme na plátky a podusíme na margarínu a přidáme oloupanou klobásu nakrájenou na kostičky a smetanu. Podlijeme 2-3 lžícemi vody, dusíme 5-10 minut a před koncem přidáme škrobovou moučku, aby směs zhoustla. Osolíme a opepříme. Žloutky rozšleháme v mléce, přimícháme mouku a sníh z bílků, osolíme a na oleji upečeme omelety.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka