Ohnivá půlnoční polévka - recept cpt. Cooka
12 porcí:  25 dkg bílých fazolí, 1  cibule, 2  bobkové listy, 4  hřebíčky, 1/2 lžičky mletého pepře, 6 zrnek nového koření, 1  kuře, 1/2 kg zadního hovězího, 1/2 kg uzeného masa, 3 stroužky česneku, 20 dkg mrkve, 50 dkg zelí, 25 dkg celeru, 40 dkg brambor, 25 dkg pórku, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky majoránky, 25 dkg rajčat, 25 dkg cukety, 42.5 dkg kukuřičných zrn, 15 dkg maďarské klobásy, 2  feferonky
Fazole namočíme do studené vody přes noc. Potom je slijeme a opláchneme. Dáme je do velkého hrnce se 4 litry vody. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a na každou půlku připíchneme 1 bobkový list dvěma hřebíčky. 1 lžíci soli, připravenou cibuli, pepř a nové koření přidáme k fazolím a všechno vaříme. Rozčtvrcené menší (asi 1 kg) kuře a ostatní maso necháme přikryté vařit s fazolí na slabém ohni 2 - 2.5 hodiny.
Papričky (nejlépe jedna červená a jedna zelená) rozpůlíme po délce, vybereme vnitřky, nakrájíme nadrobno. Česnek jemně utřeme. Zeleninu nakrájíme (mrkev na kolečka, zelí na kousky, celer a brambory na kostičky, pórek na kroužky). Olej rozehřejeme ve velkém hrnci (8 - 10 litrů), přidáme papričky a česnek a dusíme. Zeleninovou směs přidáme k dušenému, ještě chvíli dusíme, pak zasypeme majoránkou.
Maso a cibuli vyjmeme z vývaru. Ostatní vývar přelijeme do většího hrnce na zeleninu. Rajčata a tykev umyjeme, nakrájíme a s kukuřicí 10 minut v polévce vaříme. Maso nakrájené na kostky ohřejeme v polévce s klobásou na kolečka nakrájenou. Dochutíme solí a pepřem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka