Ostrá kuřecí polévka s chilli papričkami - recept cpt. Cooka
6 porcí:  2  chilli papričky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce vody, 65 dkg kuřecích prsíček, 1 l slepičího vývaru, 1  cibule, 2 lžičky kmínu, 1  bobkový list, 1 lžička tymiánu, 1/4 lžičky soli, mletý pepř, 10 dkg kukuřičných zrn, 2 lžičky koriandrových lístků nebo petrželky, 1  avokádo, 2  jarní cibulky
Zelené jader zbavené papričky, olooupaný česnek a vodu mixujeme minutu, případně nasekáme nadrobno a smícháme s vodou. Do většího hrnce nalijeme vývar a přidáme kuřecí prsíčka, cibuli nakrájenou nadrobno, mletý kmín, bobkový list, sušený tymián, sůl, trochu pepře a papričkové směsi. Přivedeme k varu, pak teplotu zmírníme a necháme vařit asi 15 minut. Kuřecí prsíčka vyjmeme, necháme trochu zchladnout a nakrájíme na kousky.
Kousky kuřete vrátíme do hrnce, přidáme kukuřici (mraženou) a čerstvý koriandr. Přivedeme opět k varu a při mírné teplotě necháme vařit asi 5 minut, dokud není kuře a kukuřice měkké. Vyjmeme bobkový list.
Polévku rozléváme do nahřátých talířů. Před podáváním ozdobíme každou porci trochou nahrubo drcených chipsů tortilla, kousky avokáda a nakrájenou jarní cibulkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka