Paloczská polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  32 dkg předního skopového (ramínko), 1 dl oleje, 12 dkg cibule, 10 g mleté papriky, 2 g mletého pepře, 2  bobkové listy, 1 g kmínu, 1.5 dkg soli, 5 g česneku, 30 dkg fazolových lusků, 30 dkg brambor, 3 dkg hladké mouky, 1.2 l vývaru z kostí, 2 dkg zelené petrželky
Skopové maso nakrájet na stejně velké kostičky, omýt a nechat na sítu okapat. V hrnci rozehřát olej, dozlatova usmažit nadrobno pokrájenou cibuli, posypat paprikou, promíchat a hned zalít trochou vody. Vodu nechat vyvařit a přidat skopové maso. Ochutit pepřem, bobkovým listem a kmínem, osolit a přidat prolisovaný česnek. Maso dusit přikryté, na malém plameni, vždy jen v troše vývaru. V menším hrnci mezitím uvařit zelené fazolky a brambory, vše pokrájené na stejně velké kousky. Z oleje a mouky připravit zlatavou jíšku. Polévku zředit vývarem nebo vodou a jakmile přejde varem, přidat fazolky a brambory, potom jíšku. Přilít do hladka vymíchanou kyselou smetanu a po 2 - 3 minutách varu sejmout z plotny, posypat nadrobno pokrájenou petrželkou a horkou polévku servírovat.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka